
همونطوری که میدونید ماهیت پادکست صوتیه و در نهایت با یه فایل صوتی طرف هستیم که از هر جایی میشه گوشش کرد. مثلاً میشه توی تلگرام برای کسی فرستاد یا از کسی دریافت کرد و بهش گوش داد. یا چمیدونم مثلاً حتی فایلش رو برای کسی با بلوتوث فرستاد و توی گوشی بهش گوش کرد.
اما به طور حرفهای، پادکست رو باید از محلش گوش کرد. محل گوش کردن پادکست پلتفورمهای پادکسته podcast platforms؛ وبسایتها یا اپلیکیشنهایی که برای این کار ساخته شدهاند و بهشون podcatcher یا پادگیر گفته میشه. لیست پادگیرهای معروف رو به همراه اطلاعاتی مثل سال انتشار، سیستم عاملی که تحت اون کار میکنن و یه توصیف مختصر میتونید تو این لینک ویکیپیدیا ببینید:
(https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_podcatchers). از پادگیرهای ایرانی هم میشه به ناملیک، هزارو، تهران پادکست یا پادیا اشاره کرد.
حالا چرا پادگیر؟
یه دلیل اینکه همهی پادکستسازها توصیه میکنند که پادکست رو از روی پادگیرها گوش کنید مربوط به شنوندههای پادکست میشه و یه دلیلش به سازندههای پادکست مربوطه. دلیل اول اینه که پادگیرها به شنوندههای پادکست یه سری امکانات میدن. مثلاً اینکه وقتی شما دارید به یه اپیزود گوش میدید و وسطش متوقفش میکنید و اپلیکیشنتون بسته میشه، دفعهی بعدی که خواستید سراغش برید دوباره میتونید از همونجا شروع به گوش کردن کنید. یا مثلاً اینکه اگر حس میکنید ممکنه خوابتون ببره میتونید اپلیکیشن رو طوری تنظیم کنید که بعد از ده دقیقه خودش متوقف بشه. یا مثلاً اگر خواستید میتونید ۱۵ ثانیه به عقب برگردید یا جلو برید. یا اینکه پادکستهای مورد علاقهتون رو دنبال کنید و هر وقت اپیزود جدیدی منتشر شد خبردار بشید. خلاصه اینا و چیزای دیگه، امکاناتی هستند که یه شنوندهی پادکست حرفهای بهشون احتیاج داره.
دلیل دوم که به سازندههای پادکست مربوط میشه اینه که پادکسترها podcasters، یعنی کسانی که پادکست میسازن باید بتونن اپیزودهاشون رو بعد از انتشار مدیریت کنن. اونها برای این کار به اطلاعاتی نیاز دارن. مثلاً اینکه فلان اپیزود از پادکستشون چند بار شنیده شده. یا مثلاً بیشتر روی چه پلتفورمهایی شنیده شده. یا خیلی چیزای دیگه که باعث میشه کیفیت کار پادکستسازها بالاتر بره. از طرفی پادکسترها اگر بخوان برای کارشون اسپانسر بگیرن و کسی رو مجاب کنن که از کارشون حمایت مالی کنه باید سندی در دست داشته باشن که بگن آقا یا خانمِ اسپانسر، پادکست من این تعداد دفعه شنیده شده.
شنیدن پادکست از روی تلگرام یا جاهای دیگهای به جز پادگیرها، این امکان مدیریت محتوا و جذب اسپانسر رو از پادکسترها میگیره و البته شنوندگان پادکست رو هم از امکاناتی که گفتیم محروم میکنه. البته پادکست فِلانور برای کسانی که به هر دلیلی امکان شنیدن پادکست روی پادگیرها رو ندارن اپیزودها رو روی کانال تلگرامیاش هم منتشر میکنه. اما در عین حال ازتون خواهش میکنیم که از روی پادگیرها بهش گوش کنید. پادگیرهایی که میتونید فِلانور رو بشنوید رو هم روی شبکههای اجتماعیمون و روی سایتمون، تو قسمتِ «فِلانور رو از کجا گوش کنیم»، قرار دادیم.